Menu
 • Nr. 1 webshop van de Benelux

  HuisnummerpaalKopen.nl heeft het grootste aanbod verkeersmaterialen op maat van de Benelux. Huisnummerpalen produceren wij in eigen beheer, dus snelle levertijden!

 • Hoge klanttevredenheid

  Klanten waarderen de producten en service van HuisnummerpaalKopen.nl met 5 sterren op de onafhankelijke beoordelingsite Trustpilot.

 • Achteraf betalen is mogelijk!

  Bedrijven, scholen, overheidsinstanties en verenigingen van eigenaren kunnen kiezen voor betaling achteraf met een betalingstermijn van 14 dagen.

 • Korting bij directe betaling

  Betaal je direct met bijvoorbeeld iDeal, MisterCash, PayPal of Creditcard? Dan krijg je van ons tot wel 3,0% betalingskorting!

 • Duurzame productie

  Tot wel 15 jaar garantie op de hechting en kleurechtheid van onze zelfklevende, duurzame, hoogwaardige retro-reflecterende folie.

TrafficSupply webshops Informatiebord.nl Oplaadpaal-Kopen.nl Scheepvaartbord.nl SnelheidsdisplayKopen.nl RookvrijTerrein.nl WhatsAppBord.nl HuisnummerpaalKopen.nl Hondenpoepbord.nl Veiligheidsbord.nl VerkeersspiegelKopen.nl
 1. Home
 2. Huisnummerpaal materiaal en plaatsing

Hoe worden huisnummerpalen gemaakt

Van welk materiaal wordt een huisnummerpaal gemaakt?

Huisnummerpaal

De huisnummerpaal is gemaakt van gerecycled kunststof. Dit materiaal is sterk, weersbestendig en heeft een lange levensduur. Het huisnummer wordt verlijmd in de bermpaal waar uitsparingen in zijn gemaakt zodat het huisnummerbordje verzonken ligt in de paal. Hierdoor is er minimale kans op inwatering aan de bovenzijde. Het is mogelijk om een één of twee huisnummerbordje in de paal te bevestigen, enkel of dubbelzijdig.

Huisnummerbordje

Het huisnummerplaatje is een aluminium plaatje met afgeronde hoeken. Voor de beste zichtbaarheid (ook ’s nachts) wordt het plaatje voorzien van een kwalitatief hoogwaardige retro-reflecterende folie klasse 3 met daarop het huisnummer geprint. De print wordt afgewerkt met een anti-graffiti laminaat. Het huisnummerplaatje heeft altijd dezelfde afmeting ook als er meerder cijfers en/of letters gebruikt worden.

Kleur van het huisnummerbordje
Voor de huisnummerbordjes zijn verschillende kleurcombinaties mogelijk en is de keuze vrij. Voor de uniformiteit en herkenbaarheid kun je het beste een kleur kiezen die bij jouw in de buurt gebruikt wordt. Je kunt ook bij je gemeente informeren welke kleurstelling zij hanteren. Er zijn gemeentes die voor de huisnummer in het buitengebied een bepaalde kleurcombinatie gekozen hebben.

Plaatsing huisnummerpaal
De huisnummerpaal wordt zo dicht mogelijk (ca 60 centimeter) bij de weg nabij de erftoegang geplaatst en moet haaks op de richting van de weg geplaats worden, zodat de paal voor verkeer uit beide richtingen goed zichtbaar is. 

De afstand tussen de onderkant van het huisnummerbord en het maaiveld moet minimaal 60 centimeter bedragen.

De huisnummerpaal moeten ongeveer 60cm in de grond worden ingegraven en wordt daarbij voorzien van het bijgeleverd grondanker.